Nositelji

Udruga “Lastovski poklad”

Grupa mještana otoka Lastova, zaljubljenika u Lastovski poklad, svjesna vrijednosti ovog jedinstvenog običaja odlučila je osnovati dobrovoljnu udrugu „Lastovski Poklad“. Udruga „Lastovski poklad“ je osnovana na osnivačkoj sjednici održanoj dana 05. travnja 2009. godine i udruga trenutno broji oko 100-ak članova. Ciljevi Udruge su organiziranje i  provođenja običaja Lastovskog poklada, čuvanje i njegovanje tradicije i… Pročitaj sve »

Viteško udruženje “Kumpanjija” Blato

Burna je bila prošlost otoka Korčule. Život naših predaka nije bio lak. Nije im pružio obilje i blagostanje, ali im zato upornosti i volje za rad, za igru i pjesmu nije nikad nedostajalo. I upravo iz takvog teškog života izniklo je ono čime se mi, a i sva buduća pokoljenja, možemo ponositi – bogata kulturna… Pročitaj sve »

Folklorno društvo “Kumpanija” Vela Luka

Folklorno društvo “Kumpanija” iz Vele Luke nastalo je iz potrebe da se sačuva narodna baština. Društvo u svom programu uz klapu koja izvodi dalmatinske napjeve, njeguje i tradicionalne plesove Vele Luke: mafrinu,četiri pasa, tanac, pritilicu, šega-šega i posebno atraktivan ples s mačevima, “ples odboja“, poznatiji kao “kumpanija“.   


HGD “Sv. Cecilija” Korčula

tekst je u pripremi…

KUD Putniković

Kulturno umjetničko društvo „Putniković“ osnovano je 1996. godine. Iste godine je obnovljen stari pokladni običaj Ophoda bijelih maškara, koji se prije toga posljednji put održao 1964. godine. Društvo broji oko 50 aktivnih članova, većinom mlađe populacije iz malog mjesta Putnikovići. Otkada je osnovano Kulturno umjetničko društvo „Putniković“, bilježi brojne zapažene nastupe. Svake godine se u… Pročitaj sve »

Viteško udruženje Kumpanjija Pupnat

tekst u pripremi :)


Viteško udruženje kumpanija Čara

tekst je u pripremi :)Na vrh